keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Modernit ritarit

Modernissa maailmassamme linnojen, ritarien ja sotureiden aika on ohitettu ja adoniksemme muokkautuvat uuteen muottiin. Aikaisemmin leveillä hartioilla, taistelutahdolla ja käsityötaidolla pärjäsi pitkälle.

Se aika on auttamatta ohitse.

Nykyajan alfauros ei suinkaan ole lihaskimppu vaan langanlaiha silmälasipäinen heppu, näppäimistö kainalossa. 

Maailmamme on muuttunut ja niin ovat muuttuneet myös vihollisemme, enää emme taistele nälänhätää ja sortoa vastaan vaan suurimmat viholliset löytyvät omasta itsestämme: ylipaino ja laiskuus. Maailmasta on tullut liian helppo. Kehomme ei ole sulautunut bittilinnojen rakentumiseen alkuunkaan. Hyvinvointiyhteiskuntamme on aiheuttanut ihmisluonnon ja kropan sille epäsovinnaiseen tilanteeseen, yltäkylläisyyden ja turvallisuuden keskelle.

Miksi tämä on merkittävää?

Sydän ja verisuonitaudit ovat yksi suurimmista kansallissairauksistamme, diabetes, uniongelmat, suolistosairaudet ja massentuneisuus ovat kaikki liitettävissä ylipainoon. Tämä taasen liittyy olennaisena osana yliaktiiviseen selviytymisviettiin ihmisen aivoissa. Olemme luotuja selviytymään. Kehomme ei vain osaa lopettaa sitä tarvittaessa. 

Hyvinvointivaltiossa elävän yksilön suurimmat haasteet ovat stressi, lisääntynyt työkuorma, sovinnaisuuden asettamat vaateet ja pystyvyyden asettamat tarpeet. Näistä kaikista rakentuu virtuaalimaailmaan bittilinna jonka sisälle voisi kätkeytyä vaikka luolamies, murahdellen bittijonoja ajoittain sosiaaliseen mediaan. 

Luomme itsellemme tietyn kuvan itsestämme, pystyvyydestämme ja omista rajallisista voimavaroistamme, tämän jälkeen rakemmanne siitä julkikuvan. Nykyteknologiaa hyödyntäen voimme luoda siitä virtuaalisen näkyvyyden suojan, tarkasti säädellyn ja siloitellun kuvan itsestämme.

Tämän blogin tarkoitus on kuvata yhden vanhanaikaisen miehen taistelua takaisin oman kehonsa ja elämänsä herraksi, sillä sitä uuden elämäntavan omaksuminen vaatii, valloitustaistelua

Kirjoittaja on elämää nähnyt, töitä loppuunpalamiseen asti tehnyt perheellinen,velkaantunut, vakavasti ylipainoinen mies.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti